Egen pool från 6 990:- Klicka här

Välkommen till J&F Fritid!

Nästa år det ofrånkomligt att vi måste höja priserna på pooler ganska pga kraftigt ökade inköpspriser på våra produkter och extrema fraktpriser 

Men just nu har vi fått in ett antal Delux-pooler som vi kan sälja till det gamla priset dock utan rabatt!

Pool och rött husMed ett stort utbud av pooleragbara priser har vi på J&F något för alla, från små och billiga till stora med uppvärmning. 
Vi presenterar här sortimentet av de mest populära poolerna på marknaden.


Pooler från vårt sortiment är fribärande och kan stå för sig själv utan att man behöver fylla emot. Poolerna går att sänka ner i gräsmattan och byggas in i en veranda eller så kan man välja att ha sin pool fristående.


I vår webbshop kan du handla pool & pooltillbehör till bra priser. Våra pooltillbehör passar till de flesta pooler men har du några funderingar så kan du kontakta oss för tips och råd!
Hos oss hittar du allt som du kan tänkas behöva i poolväg.


Vi erbjuder dig ett brett sortiment av pooltillbehör och reservdelar. Det breda utbudet gör att du enkelt kan välja och vraka för att hitta de produkter som just du är ute efter.

Vi har pooltillbehör som rör rengöring, uppvärmning, praktiska tillbehör etc. Samtliga av våra produkter erhåller en god kvalitet vilket gör att du kan känna dig säker i ditt val.

 

 

 

 

Info

Vi har ett stort utbud av pooler och vår affärsidé är att sälja intressanta produkter av bra kvalitet till mycket bra priser. Detta gör vi genom att ta bort mellanhänder och kan därför sälja direkt mot kunder från vårt lager. På detta sätt kan vi med säkerhet garantera att inget kommer bort på vägen. Vi säljer stora volymer och kan därför få bra priser och avtal, vilket ytterligare kommer våra kunder tillgodo. Vi har dessutom stora möjligheter att påverka produkten, varför vi kan se till att produkten blir så bra som möjligt.

 Bygg en lyxpool

Skötselråd

Såhär sköter du din pool på bästa sätt!

1. Håll poolen ren

Se till att poolen är ren och fri från smuts, vilket kan spara desinfektionsmedel och klorförbrukning. Smuts kan påverka vattenkvaliteten och förstöra pH-värdet. Nät och rengöringsrobotar är bra verktyg för att säkerställa att poolen är fri från smuts.

2. Balanserat vatten

Bra vattenkvalitet är mycket viktigt. Om det finns ett problem med poolvattnet är den vanligaste orsaken att pH-värdet är för lågt eller för högt. Surheten kan justeras till det optimala värdet 7,4 genom att lägga till ett negativt pH-värde eller ett positivt pH-värde för att enkelt lösa detta problem. 

3. Desinficera vattnet

När pH-värdet är uppmätt kan ett desinfektionsmedel, såsom klor, tillsättas. Detta kallas "kemisk rening" och orsakar att partiklar som bakterier och hudavlagringar bryts ner. I kombination med mekanisk rening i filtreringssystemet säkerställer kemisk rening att du får klart vatten. Om du vill undvika att tillsätta klor manuellt rekommenderar vi att du använder en automatisk doseringsenhet som gör allt för dig.

4. Starta upp poolen för säsongen

När våren kommer att öppna poolen för säsongen måste du först ta bort pluggarna från överströmningsavloppet och vatteninloppet. Fyll på vatten tills vattennivån når 2/3 av poolens överflöd. Öppna ventilen och sätt i avtappningspluggen för filtret och pumpen. Innan du startar cirkulationspumpen, fyll den med vatten och tvätta sedan filtret i några minuter. Kontrollera vattenbalansen genom att testa pH-värdet. Läs mer om hur du startar poolen steg för steg här.

5. Stäng ner poolen för säsongen

När vintern närmar sig är badsäsongen över och vattentemperaturen sjunker till 10 grader Celsius eller lägre är det dags att stänga poolen. Se till att poolen är ren och pH är bra. Töm vattnet för att sänka vattennivån under inloppet. Sätt i frostskyddspluggen i vatteninloppet och flöda. Alla fuktade delar måste tömmas för att undvika frysning. Förvara elektronisk utrustning och reservdelar inomhus. Täck över poolen med en robust vinterskyddsanordning för att klara vintervädret.

Vi visar gärna våra fina pooler!

För närvarande visar vi våra fina pooler hos oss i Fjugesta och hos Poolcenter Syd i Helsingborg där kan du också köpa de flesta av våra tillbehör, samt se vår pool. 

Leverans av pooler sker alltid från vårt centrallager i Fjugesta.

 

Vårt huvudkontor finner ni i Fjugesta.

     Ladda ner vår katalog

 Se vår instruktionsvideo 

Några Pool-produkter

Solvärme för uppvärmning av pool

Ett energisnålt och miljövänligt sätt att öka temperaturen i din pool är att ta till vara på solvärmen.

PoolvärmeVi har på allmän begäran kortat ner solvärmemattan till 4,5 m och sänkt priset för att passa de flesta behov och pool modeller. 
För större pool och bättre effekt kan anläggningen lätt utökas med flera mattor. J&F Fritid erbjuder en solvärme-matta i PVC med kanaler 
för anslutning till poolens pump.  
En matta har 32 st kanaler enl ovan. Den kan monteras på marken, mot poolväggen eller på ett tak nära poolen.

Hur bra är solvärme till pool?

Ett väl dimensionerat solvärme-system kan höja temperaturen 6-8 grader i poolen. När det är varmt och solen skiner, hjälper det till att 
snabbare öka temperaturen i poolen. Genom att ta till vara på solvärme till poolen kommer även säsongen för poolen att bli längre.

  • Värm poolen för en längre säsong

  • Temperaturhöjning 6-8 grader

  • Lätt installation

  • Energisnålt och miljövänligt

  • Lätt att plocka ner

Pumpen orkar trycka upp vattnet genom solvärmemattan till ca 3-4 m men vid hög höjd reduceras flödet och det kan bli svårt att t ex dammsuga poolen. Då bör man använda ett Trevägskit för att kunna koppla bort solvärmen till poolen. Man kan då också lätt stänga av solvärmen vid dåligt väder.