Solvärme för uppvärmning av pool

Ett energisnålt och miljövänligt sätt att öka temperaturen i din pool är att ta till vara på solvärmen.

Solvärme för din poolVi har på allmän begäran kortat ner solvärmemattan till 4,5 m och sänkt priset för att passa de flesta behov och pool modeller. För större pool och bättre effekt kan anläggningen lätt utökas med flera mattor. J&F Fritid erbjuder en solvärme-matta i PVC med kanaler för anslutning till poolens pump. Vi har på allmän begäran kortat ner mattan till 4,5 m och sänkt priset för att passa de fl esta behov. En matta har 32 st kanaler enl ovan. Den kan monteras på marken, mot poolväggen eller på ett tak nära poolen.

Hur bra är solvärme till pool?

Ett väl dimensionerat solvärme-system kan höja temperaturen 6-8 grader i poolen. När det är varmt och solen skiner, hjälper det till att snabbare öka temperaturen i poolen. Genom att ta till vara på solvärme till poolen kommer även säsongen för poolen att bli längre.

Solvärme

Pumpen orkar trycka upp vattnet genom solvärmemattan till ca 3-4 m men vid hög höjd reduceras flödet och det kan bli svårt att t ex dammsuga poolen. Då bör man använda ett Trevägskit för att kunna koppla bort solvärmen till poolen. Man kan då också lätt stänga av solvärmen vid dåligt väder

Se vår monteringsvideo!

Se vår monteringsvideo

Katalog i brevlådan

Vill du få en katalog i brevlådan? Beställ en katalog direkt här online via vår katalogbeställning.

OBS! Vi börjar distribuera katalogen i mitten av mars, men beställ gärna nu.

HÖSTRABATT

15% på våra ”Delux”-paket

I mån av tillgång

Se web-shop

Kundbilder

Poolbilder från våra kunder

Vi ringer dig

eller

Vi mailar dig